Студенти от специалност “Туризъм” в Бургаски държавен университет “Проф. д-р Асен Златаров” представиха проект, част от извънаудиторна форма на образование, пред ученици от ОУ “Александър Георгиев - Коджакафалията”. България, разгледана като компоненти, в четири различни региона, изразени със своите характерни специфики и биоразнообразие. 

Доц. д-р Жеко (Захарий) Дечев приветства аудиторията и отправи искрени благодарности към присъстващите, от които ректорското ръководство на университета, ръководители звена, преподавателски състав, ученици и студент. Сред гостите беше и ректорът на висшето училище в периода 2015-2023 г. - проф. д-р Магдалена Миткова.

 Студентите, взели участие по проект “Защитени територии в България” получиха грамота и лични поздравления от зам.-ректора по качество на обучението, акредитацията и кадрите - проф. д-р Ирена Марковска.

 Всъщност, това съвсем не е първата подобна среща. Младите хора са дали начало на своето запознанство именно в престижното бургаско училище, когато подрастващите са представили своите разработки на “по-порасналите”. Определено се виждаха и топлите емоции, останали от онзи момент. Разбира се, из учебната зала се разменяха закачки.  Каквото и да се беше случило, ги свързваше силно. Споменът проехтяваше в звънкия им смях, който се предаде и на гостуващите.