На 30 ноември 2023 г.  във Факултета по обществени науки при Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас се проведе ежегодното издание на зимната сесия на Студентската научна конференция.

 В зала 316 на ФОН, конференцията бе открита с химна на Университета, след което започна работа Секция „Стопанско управление и Индустриален мениджмънт“.  Над 45 студенти от първи, втори, трети и четвърти курс от специалностите „Стопанско управление“ и „Индустриален мениджмънт“, както и студенти от специалностите „Маркетинг“ и „Туризъм“, подготвили научни разработки в областта на стопанските науки, презентираха над 25 доклада, а част от участниците се представиха с видеофилми.  Избраните теми засягаха актуални въпроси в областта на мениджмънта, устойчивото развитие, маркетинга и туризма. В конференцията участваха доц. д-р Албена Янакиева, доц. д-р Златина Караджова, доц. д-р Захарий Дечев, доц. д-р Величка Транева – научни ръководители на презентаторите и Красимира Миланова – тютор на студентите от специалност „Стопанско управление“. Те изразиха положително мнение за представянето на всички студенти, за показаните много добри презентационни умения и работа в екип и посочиха, че е налице надграждане на показаните умения на участващите за пореден път в конференцията.  

 В тематичното направление по Хуманитарни науки се включиха студенти бакалаври от клубовете „Интелектуалец“ и „Историк“, както и от специалност „Социална педагогика“, и магистри. Студентите направиха впечатление със задълбочената си изследователска подготовка и умението да изнесат брифинг на научния си доклад с помощта на презентация по различни важни въпроси и теми от Философията и екзистенциализма, свързан със Законите на Мърфи и американското движение „Нова мисъл“, Византийската философия и идеите на Максим Изповедник, историята и античния свят, индианската култура и борбата за права.

 Споделеното ценно знание ще бъде публикувано и разпространено, но по-важен остава придобитият опит от студентите, който ще продължава да се усъвършенства с подкрепата на преподавателите.

 Резюмета на всички студентски доклади от сборника от Студентската научна конференция, зимна сесия на учебната 2023/2024 г. , включително и на тези, които не бяха презентирани  ще бъдат публикувани на сайта на конференцията.

 С подкрепата на тюторите на студентите, бе организирано и на 21 март 2024 година, в заседателната зала на Факултет по обществени науки, се проведе официално връчване на грамотите на участниците в конференцията.

 Гости бяха: доц. дин Мартин Гюзелев, зам.-декан на ФОН и ръководител на катедра „История и философия“, проф. д-р Иван Димитров, създател на студентската научна конференция, ръководителите на катедри – доц. д-р Милена Димитрова, доц. д-р Адиле Димитрова и доц. д-р Христина Михалева, научните ръководители на студентите – доц. д-р Албена Янакиева, доц. д-р Йорданка Ташева и доц. д-р Стоян Транев, както и Красимира Миланова, тютор на студентите от специалност „Стопанско управление“ и ас. д-р  Светла Атанасова, тютор на студентите от специалност „Маркетинг“.

 Приветствие към студентите отправиха: доц. дин Мартин Гюзелев, доц. д-р Адиле Димитрова и доц. д-р Милена Димитрова. Те благодариха на участниците за положените усилия и ги призоваха да бъдат активни, да продължават да развиват своите умения, за да постигат все повече успехи.

 Организационният комитет на Студентската научна конференция поздравява студентите от първи курс за направените, под научното ръководство на преподавателите си, първи успешни стъпки в създаването на научна разработка. Изказва специални благодарности към студентите от четвърти курс на специалност „Стопанско управление“ Велина Георгиева и Кремена Иванова, към Деси Кралева, Кристина Чакърова и Дарина Йорданова от специалност „Индустриален мениджмънт“ и към Екатерина Тодорова от специалност „История и философия“ за активното им участие във всички сесии на Студентската научна конференция.