След близо 3 годишно прекъсване, студентите и целият академичен и административен състав, както и гост-лекторите на  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас отново могат да се хранят в университетския стол, който се намира до спортното игрище. Старият стол е изцяло преобразен и грейна след основен ремонт.

Официалното откриване се състоя в деня на астрономическата пролет (20.03.2024г.). Ректорът проф. д-р Христо Бозов, дм лично преряза лентата и обяви: „В този прекрасен ден на щастието, откриваме новия стол на нашия университет. Благодаря на всички, които участваха в преобразяването му! Благодаря на фирма „Ален Мак“ за усилията и ресурсите, които вложиха! Благодаря и на помощник ректора г-н Красимир Георгиев за подкрепата, на цялото ръководство и на профсъюзите, защото за нас това е едно огромно щастие! Аз съм изключително радостен също, защото това е нещо, което обещах че ще се случи в моята платформа за избирането ми като Ректор. Ето, че днес тази цел е постигната и не само тук в кампуса, но и в сградата на Факултета по обществени науки. Първите сведения са, че храната е много вкусна, питателна и студентите са доволни. Те могат да се хранят тук на преференциални цени, което е допълнителен стимул за тях да дойдат и да обядват и вечерят здравословно с прясно приготвена храна“.

На събитието присъстваха и заместник-ректорите на бургаската Алма Матер – проф. д-р Севдалина Турманова и проф. д-р Ирена Марковска, директорът по „Международно и национално сътрудничество“ – проф. д-р Стоянка Петкова-Георгиева, председателя на синдикалната организация – доц. д-р Полина Милушева, представители на Студентския съвет, медии и гости.

Базата е изцяло реиновирана, като с нов облик са залата за хранене, кухненската зона, санитарните помещения и общите части. Съвсем скоро предстои да бъде открита и голямата зала за хранене, която е с капацитет за около 400 души. „За това пространство сме подготвили нещо много хубаво и амбициозно, от което града има нужда“, обявиха на откриването от ръководството на „Ален мак“. По мащабите на начинанието им личи, че вероятно тук ще се помещава и зала за организирани мероприятия.

Припомняме, че студентите ползват държавна субсидия от 8 лв. за един храноден (по 4 лв. за едно хранене с минимум 2 часа между следващо хранене, което също се субсидира с останалите 4 лв.).

За използване на субсидията е необходимо да се приложи стикер, който студентите могат да получат от управителите на студентски общежития или от г-жа Яна Дачева, стая 116, СО – 1.

Академичният и административният състав на Бургаския държавен университет също могат да се хранят с отстъпка, която е от 10%.

Разположение на студентски столове на Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“:

  • ж.к. „ Петко Р. Славейков“, Факултет по обществени науки
  • бул. „Проф. Яким Якимов“ 1, кампус Университет „Проф. д-р Асен Златаров“