Откриха VIII-та Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето“ за ученици и студенти, която ще се проведе от 20-ти до 22-ти март 2024 г. в Бургас. Форумът се организира от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас и катедра „Екология и опазване на околната среда“.

 За четвърта поредна година конференцията е част от Националния календар на Министерството на образованието и науката (МОН) за изяви по интереси на децата и учениците.

 За трети път събитието е част от програмата „Бургаски деца“ на Община Бургас за 2024 г.

 Конференцията беше открита от Председателят на Организационния комитет и Декан на Факултета по природни науки - доц. Александър Димитров.

 Той благодари на всички, които от години подкрепят най-големия екологичен форум за ученици и студенти в страната.

 За да поздравят лично участниците във форума на откриването присъстваха Ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - проф. д-р Христо Бозов, дм, заместник-кмет Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата - Весна Балтина, заместник-кмет Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики - Михаил Ненов, проф. Севдалина Турманова, Българска фондация “Биоразнообразие” - Радостина Ценова, началник  на Регионалното управление на образованието в Бургас - Петя Петрова, заместник-директор УМБАЛ Бургас - д-р Светослав Тодоров.

 Форумът традиционно се осъществява с подкрепата на Община Бургас, МОН, Регионално управление на образованието – Бургас, Студентски съвет към Университета, „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД, „Кроношпан България“ ЕООД, „Девин“ ЕАД, „Победа“ АД, UTA България, Регионалния съвет на КНСБ – Бургас, РИОСВ и др.

 Събитието продължи с презентации на официалните гости и спонсори, свързани с практиките им за опазване на околната среда.

 След официалната част, се пристъпи към работната програма на конференцията, в която ще вземат участие близо 150 ученици и студенти от Бургас и страната, подкрепени от почти 50 учители и преподаватели.